GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

6 dintre cele mai bune orașe din lume pentru iubitorii de artă

6 dintre cele mai bune orașe din lume pentru iubitorii de artă

Arta și expresia creativă sunt parte din esența culturilor noastre. Chiar și încă de la cei mai vechi strămoși ai noștri, am pictat, sculptat și creat - pe tot globul, pe pereții peșterilor au fost găsite imagini antice, unele pictate cu peste 40.000 de ani în urmă. Arta ne permite să comunicăm dincolo de cuvinte și limbajul vorbit. Te poate face să simți lucruri, să gândești în moduri noi și te poate inspira să faci ceva singur.

Cu siguranță nu trebuie să fii un artist pentru a aprecia arta și nici nu trebuie să vizitezi peșteri îndepărtate pentru a o experimenta. Multe orașe mari sunt grozave pentru a petrece zile în apropierea unor opere de artă renumite și pentru a explora galeriile naționale de artă și spațiile moderne. Așadar, iubitori de artă, fie că doriți să vizitați sau să studiați într-un oraș nou, am ales unele dintre cele mai bune locuri din lume pentru a vă răsfăța apetitul creativ.

1. Paris

De secole, Parisul a fost sinonim cu arta. Cu străzile sale frumoase și arhitectura gotică, orașul în sine este o operă de artă din care este ușor să te inspiri. Unii dintre marii artiști de pionierat, precum Monet, Dalí, van Gogh și Picasso, și-au petrecut timp aici, iar numeroasele galerii din Paris le expun lucrările.

Aici vei găsi Muzeul Luvru - o celebritate internațională a galeriilor de artă plină de picturi, sculpturi și antichități. De asemenea, găzduiește portretul iconic al Mona Lisei - creat de Da Vinci, care se simte mai mic în viața reală.

2. New York

New York are o energie irezistibilă, care inspiră pictori, sculptori, scriitori, poeți, creatori de modă și actori. Există artă de tot felul la fiecare colț. Musicalurile de pe Broadway sunt la câțiva pași de spectacole de teatru independente și muzicieni stradali.

Explorează ca un turist Metropolitan Museum of Art (cel mai mare muzeu din America) și simte-te ca un localnic la galeriile mai mici; mergi la Pop International pentru artă pop (gândește-te la Warhol), la Staley-Wise Gallery pentru fotografie de artă plastică și la Shin Gallery pentru lucrări ale artiștilor contemporani marginalizați. Unele cartiere sunt chiar galerii – Parkchester din Bronx are peste 1.000 de sculpturi colorate din teracotă pe pereții clădirilor.

3. Tokyo

Japonia are o istorie bogată în artă, iar Tokyo a devenit o destinație de top pentru artă, cu amestecul său de cultură tradițională japoneză și uber-modernism. Muzeul Sumida Hokusai îl celebrează pe artistul japonez ukiyo-e Hokusai, care a creat picturi și gravuri în lemn, cum ar fi faimosul său Marele Val de lângă Kanagawa.

Sculpturile dramatice și instalațiile de artă adaugă farmec spațiilor publice din Tokyo și experiențe de artă inovatoare (gândește-te: galerii digitale și sculpturi luminoase) se găsesc lângă galerii clasice precum Muzeul de Artă Contemporană. Există chiar și măiestrie în mâncare – poți găsi dulciuri pictate manual și creații de sushi.

4. Amsterdam

Deși mic în comparație cu unele capitale europene, acest oraș frumos necesită o vizită obligatorie pentru iubitorii de artă. În secolul al XVII-lea, pictori olandezi precum Rembrandt au pus Amsterdamul pe hartă ca un centru artistic.

În zilele noastre se mai pot vedea multe capodopere; Muzeul Vincent van Gogh are multe opere de artă originale, iar Muzeul Rijksmuseum și Muzeul Stedelijk au colecții de clasă mondială. În anii 1980, comunitățile de artiști au trăit împreună în clădiri abandonate, creând o scenă creativă înfloritoare pentru pictorii și artiștii contemporani.

5. Berlin

Berlinul are o cultură puternică a unei forme de expresie creativă modernă: arta stradală. Multe dintre clădirile și zidurile orașului sunt acoperite cu picturi murale colorate, comice și politice. Unele dintre cele mai faimoase sunt chiar pe Zidul Berlinului; mergi la East Side Gallery, unde lucrări uriașe sunt pictate de-a lungul celei mai lungi secțiuni rămase a Zidului, transformând monumentul istoric care reprezintă diviziunea într-o sărbătoare, în aer liber, a creativității și libertății.

Graffiti-urile sunt, de asemenea, din belșug în aleea Haus Schwarzenberg și în cartierele Kreuzberg și Friedrichshain. Alte orașe grozave pentru arta stradală sunt Melbourne, San Francisco și Bristol, orașul natal al lui Banksy.

6. Londra

Un număr mare de muzee, teatre și galerii de talie mondială se găsesc în Londra, celebrând aproape fiecare mișcare, stil și subiect. De la picturi renascentiste, romantice și impresioniste până la lucrări de artă moderne, contemporane și de modă, există ceva pentru toată lumea.

Tate Modern și Tate Britain, National Portrait Gallery și National Gallery, Serpentine Gallery, Wallace Collection și V&A oferă toate intrare gratuită. Numeroasele exponate ale orașului sunt actualizate în mod regulat, așa că există multe de descoperit. Este, de asemenea, gazda unor școli prestigioase de artă care atrag studenți creativi din toate colțurile lumii și organizează anual nenumărate târguri de artă.

Descoperă o cultură nouăStudiază în străinătate
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Descoperă lumea și studiază o limbă în străinătate

Află mai multe