GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

8 cărți festive care te vor ajuta să înveți engleza

8 cărți festive care te vor ajuta să înveți engleza

În acest sezon de sărbători, ce modalitate mai bună de a intra în spiritul Crăciunului (și de a-ți îmbunătăți abilitățile de vocabular în limba engleză) decât prin lectura unor romane festive? Este timpul să te ghemuiești pe canapea cu o ceașcă de ciocolată caldă și o pătură confortabilă și să te pierzi într-o poveste bună.

De la mistere incitante de crimă, fantezii captivante și povești de dragoste înduioșătoare - iată 8 cărți festive pentru a te ajuta să înveți engleza.

1. How the Grinch Stole Christmas - Cum a furat Grinch Crăciunul de Dr. Seuss

Fă cunoștință cu Grinch, o creatură verde morocănoasă, cu o inimă mult prea mică și un plan înșelător de a fura Crăciunul de la Whos, cei veseli. Când Grinch se trezește încălzindu-se alături de Cindy Lou, un copil care iubește Crăciunul, începe să-și pună la îndoială dezgustul adânc înrădăcinat față de Crăciun. Poate ea să-i schimbe căile răutăcioase?

Lasă-te purtat la Whoville prin acest stil de scriere amuzant și ilustrații încântătoare în această faimoasă carte pentru copii. Aceasta este minunată pentru a-ți exersa și abilitățile de rimă. De asemenea, poți viziona filmul cu Jim Carrey în rolul lui Grinch!

2. Mistletoe and Murder - Vâsc și Crimă de Robin Stevens

Există un întuneric misterios în Cambridge-ul înzăpezit - în ciuda incendiilor calde și confortabile. Urmărește-le pe detectivele Daisy și Hazel în timp ce își petrec sărbătorile la Colegiul Maudlin, sperând să se bucure de un timp relaxant și vesel. Dar tinerele detective sunt prinse într-o investigație palpitantă atunci când are loc o moarte bizară, cu două zile înainte de Crăciun. Cu inteligența lor ascuțită și abilitățile de detectiv, Daisy și Hazel încearcă să dezlege secrete și să interogheze suspecți improbabili pentru a demasca adevărul întunecat din spatele crimei înconjurată de vâsc.

Această carte este un prim pas înainte de a citi mistere mai avansate despre crime. Dacă descoperi că îți place acest gen palpitant, te poți îndrepta spre autori precum Agatha Christie și Stephen King.

3. Let it Snow - Să ningă de John Green, Maureen Johnson, și Lauren Myracle

Răsfață-te cu o comedie romantică festivă în această iarnă! "Let it Snow" urmărește trei povești de sărbători interconectate, scrise de trei autori de bestselleruri. Citește cum poveștile romantice prind viață în micul oraș Gracetown în timpul unui viscol periculos și descoperă-te susținând dragostea. Urmărește-o pe Jubilee în timp ce încearcă să petreacă Crăciunul departe de iubitul ei, Noah, pe Angie în timp ce se luptă să-i spună prietenului ei ce simte cu adevărat pentru el și pe Addie în timp ce este forțată să se confrunte cu comportamentul ei egoist. Toate cele trei povești se împletesc magic și te vor face să te simți cald și confuz în interior.

Romantism înfloritor, prietenie, descoperire de sine și elemente comice fac din aceasta cartea perfectă de citit în fața focului în timpul următoarei furtuni de zăpadă.

4. The Lion, the Witch and the Wardrobe - Leul, vrăjitoarea și dulapul de C.S. Lewis

Călătorește în Narnia în acest clasic atemporal și îndrăgostește-te de îndrăgitele personaje. Când patru frați – Lucy, Edmund, Susan și Peter – trebuie să-și evacueze casa din Londra pentru a scăpa de Blitz, ei se trezesc într-o veche proprietate din mediul rural englez. În timp ce explorează noua casă, dau peste o garderobă veche. Frații urcă prin dulap și descoperă un tărâm magic înghețat în iarna veșnică de vraja rea a Vrăjitoarei Albe. Împreună, prin curaj admirabil și sacrificiu, ei caută să rupă blestemul și să salveze creaturile misterioase din Narnia.

Această serie de șapte cărți te va lăsa doar dorindu-ți să citești mai mult. Și cu trei filme de vizionat dacă te blochezi, sezonul tău de iarnă va fi plin de povești încântătoare.

5. Sherlock Holmes and the Christmas Demon - Sherlock Holmes și Demonul de Crăciun de James Lovegrove

Detectivul Sherlock Holmes și partenerul său de încredere John Watson trebuie să investigheze o serie de crime tulburătoare cu o întorsătură festivă. Eve Allerthorpe este moștenitoarea unei dinastii Yorkshire. Ea caută cu nerăbdare ajutorul celor doi detectivi atunci când crede că este bântuită de un spirit demonic - un demon mitic de Crăciun despre care mama ei obișnuia să-i povestească când era copil. În timp ce faimosul duo încearcă să descopere adevărul din spatele demonului care o bântuie pe Eva, ei se confruntă cu puzzle-uri provocatoare și mesaje criptice. Pot ei să descopere adevărul înainte de a fi prea târziu?

Povestirea genială a lui Lovegrove surprinde esența autorului original al lui Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle, cu acest mister festiv care te va ține pe marginea scaunului.

6. The Girl Who Saved Christmas - Fata care a salvat Crăciunul de Matt Haig

Amelia Wishart, coșar din Anglia victoriană, crede din toată inima în miracole și este motivul pentru care Moș Crăciun a avut suficientă magie pentru a-și alimenta prima plimbare cu sania pentru a livra cadouri. Dar Amelia nu mai are speranță. Mama ei este grav bolnavă și când soarta Crăciunului ia o întorsătură întunecată, Amelia pornește într-o călătorie remarcabilă la Polul Nord pentru a restabili spiritul Crăciunului. Prin dragoste, speranță și determinare, poate Amelia să ajute la salvarea sărbătorilor pentru toți?

Matt Haig scrie frumos despre importanța speranței și a credinței în această poveste magică, acoperind în același timp mesaje mai profunde de durere și dragoste. Iar ilustrațiile frumoase alături de text fac din aceasta o poveste minunată de citit ca începător.

7. Hercule Poirot's Christmas - Crăciunul lui Hercule Poirot de Agatha Christie

Simeon Lee încearcă să-și convingă familia fracturată să petreacă Crăciunul împreună la moșia sa, dar vechea ranchiună reapare și tensiunile cresc. Când Lee este găsit ucis într-o cameră încuiată, veselia festivă dispare brusc. Un caz tulburător și șocant ca acesta are nevoie doar de renumitul detectiv belgian, Hercule Poirot. El poate fi singurul care poate desluși această tragedie. Citește cum Poirot dezleagă o rețea întunecată de minciuni înfiorătoare și secrete de familie și dezvăluie o întorsătură neașteptată care îți va lăsa pofta de mai mult.

Acest clasic "whodunnit" a fost publicat în 1938 de legendara Agatha Christie, regina misterului crimei. Este unul minunat pentru cititorii mai avansați care iubesc un roman polițist genial, cu o întorsătură festivă.

8. A Christmas Carol - Un colind de Crăciun de Charles Dickens

Această poveste atemporală urmărește povestea lui Ebenezer Scrooge, un om de afaceri rece și morocănos. În ajunul Crăciunului, Scrooge se confruntă cu fantoma fostului său partener de afaceri pentru că este egoist, lacom și crud și avertizează că trebuie să se schimbe. În acea noapte, Scrooge este vizitat de alte trei spirite - Fantoma Crăciunului trecut, Cadoul de Crăciun și Crăciunul care urmează să vină. Spiritele îl ghidează prin propria viață, arătându-i consecințele tragice ale comportamentului său și impactul pe care îl are asupra altora. Pe măsură ce fantomele îi dezvăluie adevăratul sens al Crăciunului, poate Ebenezer Scrooge să-și schimbe căile lamentabile?

Această carte, publicată pentru prima dată în 1843, este potrivită pentru cititorii mai avansați. Este o modalitate minunată de a te bucura de povestirea fermecătoare a lui Dickens, cu multă engleză victoriană de învățat pe parcurs.

Sperăm că aceste 8 romane te vor introduce în spiritul Crăciunului, ajutându-te în același timp să îți îmbunătățești abilitățile de limba engleză. Lectură plăcută!

Îmbunătățește-ți englezaStudiază în străinătate
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Testează-ți engleza în câteva minute

Află mai multe