GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte sa te muti in Barcelona

10 lucruri pe care ar trebui sa le stii inainte sa te muti in Barcelona

Înconjurată de mare și munți și plină de cartiere memorabile și zone surprinzătoare, Barcelona este un reper al studiilor în străinătate pentru studenți și expați. O destinație de vacanță însorită în mintea multor oameni, viața în Barcelona include totuși avantaje și dezavantaje de zi cu zi, așa cum face orice oraș.

Te muți în Barcelona și vrei să fii pregătit pentru noile tale rutine? Iată 10 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de a-ți începe aventura.

1. Se vorbește limba catalană

În timp ce vei reuși să te descurci vorbind doar spaniola, pe măsură ce începi să te integrezi printre localnici, vei descoperi că aceștia revin în mod natural la prima lor limbă, catalana (ceea ce este perfect de înțeles). Veștile bune? Dacă ai experiență cu limba franceză sau spaniolă, vei găsi catalana foarte ușor de învățat.

2. Transport

Barcelona este ușor de explorat, în mare parte datorită aranjamentului său în grilă, ca în marele cartier Eixample. Pentru a te deplasa, poți alege dintr-o multitudine de servicii, inclusiv autobuze, troleibuze și sistemul de metrou, cu 12 linii și peste 100 de stații.

Bicing, sistemul de partajare a bicicletelor din oraș este, de asemenea, accesibil și ușor de utilizat. Pe de altă parte, dacă decizi să îți cumperi propria bicicletă, alege un model care nu atrage atenția și cumpără-ți un lacăt bun: furtul de biciclete este, din păcate, obișnuit în Barcelona.

3. Documente

Stai mai mult de 90 de zile? Vei avea nevoie de un NIE (numero de identificación de extranjero) pentru a-ți deschide un cont bancar, pentru a încheia un contract de muncă, pentru a cumpăra o mașină și multe altele. În timp ce NIE poate fi o mare bătaie de cap de aranjat în Barcelona, ​​poți aplica să îți faci unul la Ambasada Spaniei din propriul tău oraș.

Un alt document care trebuie organizat este empadronamiento (înregistrarea la municipalitatea locală) pentru a intra în sistemul public de sănătate. Pe scurt: puțină cercetare te va ajuta mult înainte de sosire!

4. Cazare

Datorită ofertei și cererii, efectele boom-ului turistic, așa cum este reprezentat de exemplu prin Airbnb, cât și a prezenței din ce în ce mai numeroase a unor profesioniști care se mută în Spania pentru a lucra în corporații importante, locuințele pentru cazare din Barcelona au devenit cu siguranță mai scumpe.

Majoritatea tinerilor aleg să împartă apartamente cu prietenii pentru a reduce costurile, ceea ce este, de asemenea, o modalitate excelentă de a-ți face prieteni într-un oraș nou. Aranjamentele de închiriere sau subînchiriere nu sunt, de asemenea, neobișnuite – trebuie doar să ții cont de faptul că acestea pot oferi într-o mică măsură sau deloc un recurs legal împotriva evacuării.

5. Barcelona ≠ Barça

Obține un avantaj față de alți expați știind de la început că Barça nu este prescurtarea pentru “Barcelona”. Nu, este de fapt prescurtarea pentru celebra lor echipă de fotbal. Totuși, orașul are o versiune prescurtată, care este Barna.

6. Programul

În funcție de locul de unde vii, va dura puțin până te obișnuiești cu orarul Barcelonei. Cu cina la ora 22:00 și ieșiri în oraș care nu încep decât după ora 1:00, mintea și corpul tău vor trebui să se adapteze. Cu toate acestea, odată ce o vor face, îți va fi dificil să te întorci la a servi masa la fel de devreme cum o făceai cândva!

7. Tânăr și internațional

Cursanții care studiază în străinătate adoră Barcelona. Ca rezultat, există (la propriu) oameni din întreaga lume care organizează schimburi de limbi străine în cafenele și baruri confortabile și întâlniri pentru toate interesele care sunt aranjate rapid prin Couchsurfing și grupuri pe Facebook. Vrei să exersezi catalana sau spaniola? Alege un partener de schimb lingvistic pentru învățarea în “tandem” și schimbați pe rând subiectul conversației.

8. Scena expat tranzitorie

Pe de altă parte, fiind o opțiune atât de atractivă pentru tinerii expați înseamnă că nu toată lumea rămâne pe termen lung. Ca în orice experiență de a studia sau a trăi în străinătate, întărește prieteniile pe care le faci cât timp ești în oraș și fii pregătit pentru prietenii la distanță. Dar nu uita, întotdeauna există noi colegi expați (precum și localnici!) cu care să te împrietenești.

9. Foarte turistic

Barcelona este aproape întotdeauna o atracție majoră în Europa de Vest – și chiar pe întreg continentul. După ce ai stat ceva timp în Barcelona, vei începe să te distanțezi puțin de guiris (turiști). Mai ales vara, Barcelona va părea super aglomerată, în ciuda dimensiunii sale perfecte. Vrei să eviți traseele turistice? Cere sfatul localnicilor și poate ar trebui să ocolești zona Las Ramblas.

10. Cultura orientată spre familie

Duminica, localnicii participă adesea la prânzuri lungi cu familiile lor. Dacă nu te căsătorești într-o familie locală, s-ar putea să descoperi că, chiar și după ce ai locuit o vreme în Barcelona și ai câțiva prieteni catalani, nu ai fost niciodată invitat în casele lor.

Nu te îngrijora. Nu este cu adevărat o normă culturală să ai prieteni în vizită, chiar și pentru cină sau pentru a sărbători. Ceea ce vei face din plin, totuși, este să te întâlnești cu aceiași prieteni în afara casei: în parc, la o plimbare, la cumpărături și la restaurante și cafenele.

Studiază limba spaniolă în BarcelonaExplorează
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe