GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 comori ascunse din Malta

10 comori ascunse din Malta

De la a găsi plaje secrete unde să te bucuri de apele uimitor de limpezi din Malta până la a cunoaște cele mai bune locuri pentru a savura o ceașcă de cafea admirând priveliștile sau pentru a savura un pastizzi (produse tradiționale de patiserie din Malta) noaptea târziu, acest ghid îți oferă informațiile necesare pentru a descoperi comorile ascunse din Malta.

1. Valletta

Capitala Maltei este, desigur, un loc popular pentru a îți începe vizita pe insule. Dar, pentru experiența autentică malteză, stai departe de străzile aglomerate și vizitează străzile mai puțin circulate, șerpuite și frumoase din Valletta. Aici vei găsi cafenele de familie, restaurante minuscule și mici magazine kitsch, care cer doar să fie explorate.

2. Valea Ghasri

Malta nu duce lipsă de locuri frumoase de coastă numai bune pentru o baie, dar Valea Ghasri din Gozo este o vizită obligatorie. Aici ape cristaline, turcoaz, curg ușor printr-o vale abruptă și întortocheată pentru a crea o piscină retrasă, naturală, în formă de S, cu o mică plajă cu pietriș. Este, de asemenea, un loc grozav pentru amatorii de snorkeling și scufundări, deoarece pârâul ascunde câteva peșteri subacvatice impresionante.

3. Pasajul secret de la Biserica St. Gregory

Malta are propriul ei tunel secret pentru a rivaliza cu catacombele înfricoșătoare ale Parisului; zidurile groase de piatră ale Bisericii St. Gregory din Zejtun au un pasaj ascuns în interior, plin cu oase umane. Cu scheletele despre care se crede că datează din anii 1600, pasajul a fost ascuns timp de secole înainte de a fi redescoperit în anii 1960. Atenție la sărbători și evenimente când biserica este deschisă pentru vizitatori.

4. Grădina de ceai Fontanella

Când vizitezi orașul Mdina, există un singur loc pentru a te opri pentru băuturi răcoritoare. Grădina de ceai Fontanella este situată sus, pe bastioanele de piatră ale orașului, ceea ce înseamnă că aceste cafele în aer liber oferă cele mai bune priveliști din Malta. Ah, și este, de asemenea, faimoasă pe insulă pentru selecția sa delicioasă de prăjituri de casă - da, vă rog.

5. Il-Hofra L-Kbira

Dacă ești în căutarea unei porțiuni private de coastă, Il-Hofra L-Kbira nu te va dezamăgi. Din parcare până la stâncile de deasupra, plaja este aproape complet ascunsă dedesubt. Ape calde puțin adânci și o plajă plată, stâncoasă, cu o mică zonă de peșteră care oferă puțină umbră, îi așteaptă pe vizitatorii care o găsesc. Nu este departe de super popularul St Peter’s Pool din Marsaxlokk, așa că te poți bucura de frumusețea sa ascunsă după ce ai vizitat situl turistic.

6. Crystal Palace Pastizzis

Pastizzi, un aluat filo moale umplut cu piure de mazăre sau ricotta, este gustarea preferată în Malta. Le veți găsi la vânzare aproape peste tot, de la baruri până la vânzătorii de mâncare stradală, dar Crystal Palace Tea and Coffee Bar a devenit un fel de local iconic pentru pastizzi. La periferia orașului Rabat, această cafenea este deschisă aproape 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână, astfel încât să te poți delecta în orice moment din zi sau din noapte!

7. Complexul Templului Mnajdra

Malta are o istorie lungă și bogată, așa că țara se mândrește cu câteva ruine romane incredibile și frumoase situri arhitecturale prăbușite din diferite perioade ale trecutului său, dintre care multe sunt pline de vizitatori. O comoară ascunsă printre aceste situri este Complexul Templului Mnajdra, lângă satul Qrendi, unde a fost construit și proiectat unul dintre cele trei temple neolitice spectaculoase în jurul mișcărilor soarelui. Dacă poți, planifică-ți vizita în timpul unui echinocțiu sau solstițiu când au loc evenimente speciale.

8. Arborele lui Isus

Da, acesta este literalmente un copac care seamănă puțin cu Isus pe cruce. Legenda locală spune că, copacul și-a schimbat forma după ce a fost lovit de fulger, iar localnicii îi pun acum flori și cadouri drept omagiu la picioare. După ce a căzut într-o furtună, aceștia au fixat chiar trunchiul într-o bază de beton, astfel încât forma sa sfântă să poată fi încă admirată. Dacă dorești o activitate neobișnuită pentru după-amiază, pornește în căutarea copacului chiar lângă Mdina.

9. Fructe de mare în Marsaskala

Nu este surprinzător faptul că fructele de mare din Malta sunt renumite pentru că lasă gura apă călătorilor - cu o gamă uriașă de pește și crustacee mediteraneene capturate în larg în fiecare zi, mâncărurile de aici cu greu ar putea fi mai proaspete! Un loc minunat pentru a gusta mâncăruri locale este în micul sat de pescari relaxat Marsaskala. Savurează o friptură de pește-spadă sau încearcă spaghete tradiționale cu sos de caracatiță, înainte de a te plimba pe promenadă pentru a vedea casele colorate ale pescarilor și bărcile care se plimbă în port.

10. Laguna Coral

Această peșteră perfect circulară cu un acoperiș deschis este F.R.U.moasă. Înoată sau mergi cu caiacul prin ceea ce pare a fi o mică peșteră de pe mare lângă Little Armier Bay și te vei găsi într-o mică lagună rotundă, adăpostind ape albastre strălucitoare și limpezi. Merită să ajungi acolo devreme înainte de sosirea turiștilor – această ascunzătoare extrem de potrivită pentru Instagram nu va rămâne secretă pentru mult timp!

Explorează Malta cu noiAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe