GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

5 motive pentru care Cape Town este cel mai bun oraș din lume

5 motive pentru care Cape Town este cel mai bun oraș din lume

Există puține locuri în lume care oferă unele dintre cele mai impresionante lucruri din viață într-un singur pachet: natură uimitoare, istorie interesantă, aventură plină de adrenalină, mâncare delicioasă și unele dintre cele mai interesante animale sălbatice din lume. Cape Town din Africa de Sud reușește să facă exact acest lucru.
Iată de ce votul nostru pentru cel mai bun oraș din lume este pentru Cape Town – și de ce ar trebui să îl vizitezi cât mai repede. Individual sau într-o călătorie de grup.

1. Natură uimitoare

În aproape orice locație din sau în împrejurimile orașului Cape Town, trebuie doar să te uiți în sus pentru a vedea magnificul Table Mountain. Cu o înălțime de 1100 m, domină orizontul din jurul orașului și este, fără îndoială, cel mai faimos reper din Cape Town. Dacă te-ai săturat vreodată să vezi orașul de jos, îndreaptă-te în sus pe munte pentru a vedea panorama dintr-o perspectivă diferită. Poți opta pentru telecabină pentru a te bucura de o ascensiune ușoară sau pentru unul dintre cele câteva trasee diferite, variind de la 3-10 km, care duc până la vârf.

Chiar vizavi de Table Mountain se află Lion’s Head, la 670 m deasupra nivelului mării. O excursie de 5 km până la vârf oferă priveliști incredibile, cu puțin efort. Te interesează mai multă adrenalină? Programează o călătorie în tandem cu parapanta și ridică-te deasupra orașului, în largul coastei și înapoi.

2. O istorie bogată și brută

Insula Robben, unde a fost încarcerat Nelson Mandela, cel mai faimos activist pentru drepturile civile din Africa de Sud și fost președinte, nu trebuie ratată. Utilizată drept închisoare penală de către olandezi, Insula Robben a devenit o închisoare folosită de guvernul sud-african din epoca apartheidului pentru a închide activiștii civili și politici care s-au opus guvernului. Mergând prin complex, poți vizita celula în care Mandela și-a petrecut 18 ani din viață. O plimbare în afara complexului îți oferă o vedere a orizontului emblematic din Cape Town, imposibil de atins.

Revenind în centrul orașului, poți afla despre încercările și necazurile a ceea ce a fost odată sufletul orașului – Districtul Șase. Deși nu mai este nimic în această locație acum, a existat odinioară un cartier în plină expansiune, care adăpostea 60.000 de comercianți și imigranți. Conform legii apartheidului, Districtul Șase a devenit un sector doar pentru albi și până în 1968 familiile au fost îndepărtate cu forța și mutate la peste 25 km distanță, în Cape Flats. Un tur pe jos, în zona acum liberă, cu ghizi care au fost evacuați în 1968, îți oferă informații foarte brute și reale despre cum a fost viața în oraș timp de decenii. Nu uita să vizitezi Muzeul District Six pentru informații suplimentare despre cum a fost viața din zonă.

3. Aventură peste tot

Aventura face parte din ADN-ul acestui oraș. Poți face surf, drumeții și zbura cu parapanta de pe munți într-o singură zi și, dacă ești foarte curajos, poți face scufundări în cușcă cu rechini albi. Mergi spre Peninsula Birkenhead și vei găsi multe companii dornice să te ducă să vezi în siguranță unul dintre cei mai mari prădători marini de pe planetă.

Când scufundările în cușcă cu rechinii albi nu sunt suficiente, mergi cu mașina la Parcul Național Tsitsikamma, unde vei bifa multe lucruri din lista ta de dorințe. Poți face bungee jumping de pe Podul Bloukrans, al patrulea cel mai înalt loc din lume unde poți face bungee jumping, și continua activitățile cu scufundări, caiac sau ciclism montan în parc.

4. Mâncare de talie mondială

Garden Route este, fără îndoială, unul dintre cele mai simbolice și idilice locuri din lume pentru a încerca mâncăruri remarcabile. Și este ușor accesibil din oraș. Oferă vederi frumoase de coastă, lacuri pitorești și terenuri agricole superbe, fiind o excursie perfectă cu mașina. Aici vei găsi cele mai bune și mai renumite regiuni viticole din Africa de Sud și podgorii, inclusiv Stellenbosch, Constantia și Paarl.

Pentru mese de clasă mondială, poți face o călătorie scurtă la Hout Bay Market într-un weekend pentru a vedea o piață cu furnizori locali și poți chiar mânca stridii de dimensiunea capului. Acolo vei găsi nesfârșite tipuri de alimente artizanale, inclusiv carne gătită pe un brai (un grătar sud-african), biltong (carne uscată), pizza coaptă la foc, stridii gigantice și o mulțime de alte fructe proaspete de mare. Este, de asemenea, o mică mecca a cumpărăturilor, obiecte de artă, haine și bijuterii fiind vândute de artizani locali.

5. The Big 5

Garden Route Game Lodge este un loc minunat pentru a vedea cele cinci animale care formează faimosul „Big 5”: leul african, elefantul african, bivolul Cape, leopardul african și rinocerul. Optează pentru o plimbare cu o mașină de teren – nu uita să ai la îndemână binoclul și camera de fotografiat pentru un frumos apus în safari. Safariurile de la răsărit sunt minunate și ele, mai ales dacă rămâi peste noapte și profiți de primele ore ale zilei, când leii și alți prădători mari sunt cei mai activi.

Nu e suficient de aproape? De Hoop Game Reserve este un alt loc minunat pentru a continua să observi viața sălbatică. Această rezervație privată se află lângă faimosul traseu al balenelor – un traseu pentru vizionarea balenelor pe coastă. Mai bine, stai o noapte sau două în rezervație, înconjurat de viața sălbatică (care nu este prădătoare). Totuși, trebuie să ai grijă la babuini.

Toate sună puțin prea bine ca să fie adevărate? Nu este așa. Nu mă crede pe cuvânt și mergi să vezi Cape Town cu ochii tăi.

Vrei să descoperi Cape Town la un curs de limba engleză?Află mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe