GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 comori ascunse din Eastbourne

10 comori ascunse din Eastbourne

Revendicând titlul de cel mai însorit oraș din Marea Britanie, plaja întinsă din Eastbourne, promenada largă și faimosul debarcader merită din plin o vizită. Dar pentru a cunoaște cu adevărat acest oraș elegant de pe litoral, va trebui să părăsești traseul turistic. Petrece-ți zilele făcând caiac, plimbându-te, bând ceai, citind și dansând prin ghidul nostru către cele mai bune comori ascunse din Eastbourne.

1. Eastbourne Borough Market

În fiecare miercuri și duminică, Eastbourne Borough Market apare în centrul orașului, cu sute de tarabe care oferă produse locale, pâine artizanală, dulciuri, arte și meșteșuguri. Duminica au chiar și o secțiune vegană dedicată. Piața de Crăciun este deosebit de fermecătoare și oferă o mulțime de articole lucrate manual, care pot fi cadouri perfecte pentru cei dragi de acasă.

2. Plimbare cu caiacul de-a lungul Seven Sisters

În timp ce spectaculoasele stânci de cretă Seven Sisters ar putea fi mai puțin o bijuterie ascunsă și mai mult o atracție de top, le poți admira diferit de pe apă. Închiriază un caiac de la echipa Buzz Active și navighează în blânda Vale Cuckmere până când se întâlnește cu marea, unde vei fi răsplătit cu o priveliște uimitoare a coastei și a peisajului rural emblematic.

3. Summer bandstand

Faleza din Eastbourne este locul unde trebuie să fii vara, când „cel mai aglomerat stand de trupe din lume” găzduiește spectacole pop, rock, jazz și de tribut în fiecare seară, culminând cu un foc de artificii săptămânal. Acest stand istoric în aer liber poate găzdui 1400 de oaspeți și găzduiește concerte din 1935. Biletele sunt ieftine, variind între 3,50 GBP și 8,95 GBP pentru adulți și chiar găzduiesc spectacole gratuite de Crăciun, Revelion și Paște.

4. Shakespeare în aer liber

Unul dintre cel mai bine păstrate secrete ale regiunii, grădinile italiene sunt pline de grădini îngrijite cu grijă, alei izolate și bazine de stâncă care apar la reflux. Pregătește un picnic și relaxează-te sub pergolă sau plimbă-te pe traseele de pe stânci și admiră priveliștile pitorești.

Vara, grădinile găzduiesc piese de teatru ale lui Shakespeare în aer liber în amfiteatrul natural, cu pergola ornamentată acoperită cu mușchi servind drept scenă.

5. Admirarea stelelor la Beachy Head

Cerul întunecat al regiunii îl face un loc popular pentru observarea stelelor. De fapt, Parcul Național South Downs din apropiere are statutul oficial de Rezervație pentru Cer Întunecat, unul dintre cele 18 din lume, datorită nopților sale excepțional de întunecate și înstelate. Societatea Astronomică din Eastbourne găzduiește nopți lunare de vizionare gratuite la Beachy Head și alte site-uri din oraș. Ei furnizează telescoapele, camerele și sfatul experților – tot ce trebuie să aduci sunt niște haine calde!

6. Magazinul de înghețată Fusciardi

Acest local de familie este un favorit, fiind ascuns chiar lângă drumul principal, servește înghețată din 1967 și, cu 16 arome din care să alegi, nu vei fi dezamăgit. Ia o cafea sau o înghețată și plimbă-te de-a lungul Eastbourne spre debarcaderul istoric. Într-o zi răcoroasă, ciocolata lor caldă este o adevărată încântare pentru toată lumea.

7. Hundred Acre Wood

Five Hundred Acre Wood este magica pădure care a fost inspirația pentru Hundred Acre Wood din romanul clasic al lui A. A. Milne, Winnie the Pooh. La doar 30 de mile de Eastbourne, poți face o excursie de o zi în această pădure pentru a te bucura de încântătorul peisaj rural englezesc. Nu uita să faci o vizită la Pooh Sticks, podul din lemn unde a fost jucat pentru prima dată jocul fictiv. (Jocul este simplu – aruncați două bețe peste o parte a podului, iar oricare iese mai întâi pe cealaltă parte câștigă.)

8. Printers Playhouse

Nu poți egala atmosfera de la The Printers Playhouse, un loc popular de muzică live, la doar 10 minute de mers pe jos de campusul EF din Eastbourne. Savurează o bere în curtea din spate sau ia parte la un spectacol în teatrul intim de la etaj. Partea de jos găzduiește muzică live sau divertisment, cum ar fi quiz nights în majoritatea serilor, iar seara de miercuri oferind o șansă excelentă de a descoperi artiști, comedianți, poeți și muzicieni locali.

9. Librăria Camillei

A păși în Librăria Camillei este ca și cum ai intra în peștera lui Aladdin. Librăria second-hand este întinsă pe mai multe etaje și se laudă cu peste 500.000 de cărți. Cărțile se revarsă de pe rafturi și stive de podea, ceea ce face o misiune dificilă găsirea unei anumite cărți. În schimb, explorează rafturile și alege ceva la un preț avantajos care îți atrage atenția . Și dacă ai noroc, vei avea parte de o primire prietenoasă de la Archie papagalul vorbitor care locuiește acolo.

10. Traseul locațiilor filmelor

Eastbourne este o locație de filmare populară, prezentând în cinematografele britanice și de la Hollywood producții clasice precum Harry Potter, Diana, Little Britain și Pearl Harbor. Descoperă mai multe despre Eastbourne pe măsură ce calci pe urmele unor vedete precum Dame Helen Mirren, Cate Blanchett, Matt Lucas și David Walliams. Harta TV și Film din Eastbourne prezintă toate locurile de top, așa că poți pur și simplu să o descarci și să începi aventura!

Descoperă comorile ascunse din EastbourneExplorează
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te