Înapoi la toate testele

Test de japoneză

Test japoneză gratuit de 15 minute. Rezultate imediate.

Test de nivel pentru limba japoneză

Acest test scurt de japoneză te va ajuta să-ți înțelegi nivelul, de la începător la avansat. Întrebările se bazează pe abilități de comunicare în limba japoneză în viața de zi cu zi, nu pe vocabular sau gramatică specifică.

- Test rapid de japoneză. Rezultate imediate.

- Verifică-ți nivelul de la începător la avansat

- Împărtășește rezultatul cu prietenii.

Susține testul

Înțelegerea nivelului tău de japoneză

Aspectul complicat cu privire la evaluarea nivelului tău de japoneză este că, într-o oarecare măsură, nivelul tău este unic și depinde de cum și unde ai studiat japoneza. Totuși, spre deosebire de multe alte limbi care au o gamă largă de manuale, cele mai multe școli de limba japoneză folosesc metoda Minna no Nihongo. Dacă ai urmat un curs de japoneză folosind aceste cărți, îți poți estima nivelul în funcție de cât de mult ai avansat în cărți. Totuși, dacă ai învățat singur sau ai terminat manualele, un test de japoneză sau o evaluare de către un profesor de japoneză este probabil cea mai bună modalitate de a-ți măsura nivelul de japoneză.

Ești gata să dai testul la japoneză?

O să răspunzi la întrebări cu variante multiple de răspuns

Rezervă-ți 15 minute fără întreruperi

Găsește un loc liniștit unde te poți concentra

Te rugăm să completezi câteva detalii

Despre EF

În fruntea inovației în formarea lingvistică, din 1965.

55+ ani

Experiență în cursuri de limbă în străinătate

600+

Școli și birouri EF

100+

Țări cu prezență EF

Întrebări frecvente

Susținerea un test de japoneză este cel mai întâlnit mod de a-ți afla nivelul de japoneză, dar poți vorbi și cu un prieten japonez și să-l rogi să-ți estimeze nivelul, sau să folosești grile de autoevaluare care listează ce poți și ce nu poți face în japoneză la fiecare nivel. Dacă te gândești să te înscrii la un curs de japoneză, va fi un test de plasare pentru a te asigura că ești în clasa cu alți cursanți care au același nivel de japoneză ca tine.

Cel mai recunoscut examen de limba japoneză este JLPT, care are cinci niveluri, de la N5 (începător) până la N1 (avansat). Fiecare dintre aceste examene trebuie dat într-o sesiune separată, așa că va trebui să ai o idee despre nivelul tău de japoneză înainte de a te putea înscrie. Pentru pregătirea pentru acest examen cu plată, majoritatea oamenilor cumpără un manual cu exerciții de practică sau urmează un curs de pregătire pentru examen. Există și mici teste pe site-ul JLPT pentru a avea o idee despre nivelul fiecărui examen. Dacă ai de gând să te înscrii la o universitate japoneză ca student străin, adesea este necesar EJU. Acesta este atât un test de limba japoneză, cât și un test pentru alte subiecte, pentru a te asigura că ai nivelul necesar cerut de universitățile de stat.

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a-ți urmări progresul în învățarea limbii japoneze este să ții un jurnal de învățare în care să notezi sesiunile de studiu, materialul pe care l-ai parcurs și arhive cu exemplele tale de scris și vorbit în japoneză. Nu e nevoie să păstrezi fiecare exercițiu sau fișă de lucru, dar să ai un jurnal în care să notezi cât de des studiezi și la ce lucrezi, precum și exemple de japoneză pe care le-ai parcurs în fiecare lună, este o modalitate atât motivantă, cât și completă de a-ți urmări nivelul de japoneză pe măsură ce înveți.

Depinde cât de activ înveți. Dacă urmezi un curs intensiv de japoneză, dacă te-ai mutat recent în Japonia sau dacă studiezi câteva ore pe săptămână de unul singur, ar trebui să-ți verifici nivelul la fiecare șase săptămâni. Atât de mult îți va lua să faci progrese măsurabile. Însă, dacă nu te îmbunătățești activ la japoneză sau dacă studiezi doar puțin, nu e nevoie să-ți verifici nivelul atât de des. De fapt, poate fi descurajant. Un singur test de japoneză e suficient să stabilești ce nivel ai atins. Poți să te testezi din nou peste un an sau doi dacă simți că nivelul tău s-a schimbat.