GO Blog | EF Blog
Cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură de la EF Education First
MenuFree Brochure

10 motive pentru a iubi Dublin

10 motive pentru a iubi Dublin

Doar rostirea numelui acestui oraș evocă imagini bogate ale istoriei, dealuri verzi, străzi fermecatoare ale orașului și nesfârșite halbe de Guinness. Pe coasta de est a țării, capitala Irlandei constituie o evadare extrem de populară în Europa și nu este de mirare. Iată zece motive pentru a iubi Dublinul.

1. Istoria

Vorbește despre începuturi uimitoare! Dublin este un oraș medieval care a fost colonizat pentru prima dată de vikingi. Este suficient să te plimbi pe străzile sale istorice este suficient pentru a-ți elibera mintea pentru a țese povești despre secretele pietrelor. Pentru o lecție de istorie mai atentă, mergi la Muzeul Natural al Irlandei pentru a descoperi mumii (se crede că au fost sacrificate), schelete vikinge și superbe bijuterii celtice din epoca de bronz și fier.

2. Irlandezii

Acele zâmbete largi, ochi încrețiți și povești captivante. Călătorii din alte țări pot spune despre „localnicii prietenoși” care locuiesc acolo, dar până nu ai întâlnit irlandezii în patria lor, nu știi ce înseamnă prietenos. Pe scurt: locuitorii din Dublin sunt o încântare.

3. Muzica

Muzica tradițională irlandeză este garantat să îți ajungă la suflet, chiar dacă nu ești pregătit pentru asta. Cu o istorie bogată, talent și versuri pe măsură, o excursie la Dublin pur și simplu nu este completă până când nu ai petrecut o seară lungă ghemuit, ascultând cum localnicii cântă până dimineața. S-ar putea chiar să lacrimezi, dar asta face parte din distracție, până la urmă!

4. Nu ai nevoie de mașină

Uită de mașină sau de a chema un taxi. În Dublin, picioarele tale sunt tot ce ai nevoie. Căută pe internet pagini cu tururi ghidate gratuite pe jos, care acoperă aspecte de interes general și literatură, istorie sau tematică de pub. Nu ești dornic să te agiți cu hărți și caiete? Poți găsi chiar și podcast-uri cu tururi de mers pe jos în Dublin. Nu lua multe cu tine: orașul este plin de cafenele, restaurante și pub-uri pentru a îți reface energia în timp ce mergi, ceea ce ne duce la…

5. Guinness

Există multe teorii de ce Guinness pare să aibă un gust mai bun în Irlanda. Se pare că se datorează popularității: pub-urile locale trec prin butoaie mai repede, astfel încât berea este întotdeauna super proaspătă și liniile de robinet sunt întotdeauna curate (un reprezentant Guinness se va ocupa de asta). În plus, un locuitor din Dublin va ști exact cum să servească chestia neagră. Există o colaborare elaborată între temperatura ideală, tipul de sticlă și acele 120 de secunde pentru ca acesta să „explodeze” și să creeze spuma perfect.

6. Mâncarea

Nu v-ați imaginat „Dublin” și „gurmand” în aceeași propoziție? E timpul să-ți schimbi gândirea! Datorită aprecierii din ce în ce mai mari pentru produsele naturale ale zonei (gândește-te la stridii, scoici, creveți, carne de la fermă, brânzeturi de țară) și mâncăruri tradiționale (încearcă pâine cu unt, clătite de cartofi „boxty” sau budincă albă și neagră) există o scenă culinară în creștere în Dublin. De la taverne luminate de lumânări până la restaurante elegante, acest oraș are câte puțin din fiecare.

7. Untul irlandez

Dacă vei încerca untul irlandez vei avea impresia că untul obișnuit pare fără gust. Are legătură cu iarba super verde și hrănitoare de pe tot parcusul anului cu care se hrănesc vacile? Cert este că vei căuta pentru totdeauna mărci irlandeze în secțiunea de produse lactate a supermarketului de unde îți faci cumpărăturile de acum încolo. (Te-am avertizat!)

8. Papagalii de mare

Într-adevăr! Ia un feribot către Ireland’s Eye, o insulă de lângă Howth. Pe lângă pufini (deși știm că ai fost special pentru ei), vei vedea foci cenușii și o multitudine de păsări marine, cum ar fi guilemote, pinguini nordici și cormorani.

9. Fericire lângă mare

În Dublin, marea nu este niciodată departe. Pentru a schimba orașul cu coasta trebuie doar să sari într-un tren DART și să-ți lași mintea să rătăcească în timp ce parcurgi acest traseu pitoresc de 53 de kilometri care leagă orașele de coastă. Poți coborî pentru a explora satul de pescari și plimbările pe stânci la Howth, orașul-port Dún Laoghaire, a face drumeții pe malul mării la Killiney Hill, a vizita stațiunea balneară Dalkey, portul din Sandycove sau plaja Bay Side – unde te provocăm să reziști să culegi scoicile frumoase care sunt împrăștiate pe plajele sale.

10. Fă o plimbare pe Wicklow Way

Pasionații de drumeții vor dori să-și pregătească ghetele în Dublin. La urma urmei, orașul este punctul de plecare al Wicklow Way, un traseu sălbatic de 131 de kilometri. Cu o durată de 5 până la 7 zile, parcursul trece prin poteci de munte, drumuri de țară și dealuri, păduri cu drumuri înguste de țară, lacuri, locuri monahale și ruine, terminând în Clonegal. Vrei să mergi pe Calea Wicklow? Vino pregătit cu echipament impermeabil – nu știi niciodată ce vreme va aduce această parte a Irlandei!

Explorează captivantul oraș DublinAflă mai multe
Primește cele mai recente informații despre călătorii, limbi străine și cultură în newsletterul GO Înscrie-te

Învață una din cele 10 limbi străine
în peste 50 de orașe de top

Află mai multe